تست پاپ اسمیر یکی از آزمایشاتی که صرف نظر از سن، همه زنان باید این نوع آزمایش را انجام دهند زیرا به تشخیص زودهنگام هر گونه ناهنجاری رحم و دهانه رحم کمک می کند. این آزمایش موثرترین روش برای کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم است. آزمایش غربالگری دهانه رحم انواع پرخطر ویروس پاپیلومای انسانی (زگیل تناسلی) را شناسایی کرده و افرادی را که در معرض خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند تشخیص می دهد. تشخیص به موقع می تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند و بیماری درمان شود. امروز می خواهیم در مورد تست پاپ اسمیر و نحوه انجام آن با شما صحبت کنیم.
تست پاپ اسمیر چیست؟
برای انجام تست پاپ، پزشک شما مقداری از سلول های دهانه رحم را برداشته و بررسی می کند. او این آزمایش را برای غربالگری سرطان دهانه رحم و سایر مشکلات انجام می دهد.
مهم است که با پزشک متخصص زنان خود در مورد اینکه چه زمانی و چند وقت یکبار باید تست پاپ انجام دهید صحبت کنید. پزشک دستورالعمل های غربالگری را بر اساس سن شما و عوامل خطر سرطان دهانه رحم قرار می دهند.
چرا به انجام آزمایش پاپ اسمیر نیاز دارید؟
تست پاپ، همراه با معاینه لگن، باید بخش مهمی از چکاپ های منظم شما باشد. می تواند به یافتن سلول های غیر طبیعی که می توانند منجر به سرطان شوند کمک کند. در صورت انجام منظم تست پاپ و معاینات لگنی، پزشک شما می تواند اکثر سرطان های دهانه رحم را زودتر پیدا کند. سرطان دهانه رحم در صورت تشخیص زودهنگام احتمال درمان موفقیت آمیز بیشتری دارد.
تست پاپ اسمیر برای یافتن سلول های سرطانی و سایر مشکلات دهانه رحم و واژن مانند سلول های پیش سرطانی و التهاب انجام می گردد. پزشک متخصص زنان شما ممکن است از تست پاپ برای تشخیص موارد زیر استفاده کند:
- التهاب
- عفونت
- سلول های غیر طبیعی
- سلول های پیش سرطانی
- سرطان
پزشک متخصص زنان ممکن است همزمان با تست پاپ، آزمایشی برای ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) انجام دهد. زگیل تناسلی مهمترین عامل خطر سرطان دهانه رحم در زنان بالای 30 سال است. پزشک شما ممکن است دلایل دیگری برای توصیه تست پاپ داشته باشد.
اقدامات قبل از انجام تست پاپ اسمیر چیست؟
قبل از انجام این آزمایش باید نکاتی را رعایت کنید از جمله:
- همه داروها و مکمل های گیاهی را که مصرف می کنید را به پزشک خود اطلاع دهید.
- به پزشک خود در مورد آخرین دوره قاعدگی شما چه زمانی بوده و از چه نوع پیشگیری از بارداری یا هورمون درمانی، در صورت وجود، استفاده می کنید.اگر سابقه اختلالات خونریزی دارید یا اگر از داروهای رقیق کننده خون (ضد انعقادها)، آسپرین یا سایر داروهایی که بر لخته شدن خون تأثیر می گذارد استفاده می کنید، به پزشک خود اطلاع دهید.
- زمانی که باردار هستید یا فکر می کنید ممکن است باردار باشید به پزشک خود اطلاع دهید.
- از مصرف دوش واژینال و ژل های واژینال 2 تا 3 روز قبل از ازمایش خودداری کنید.
- 24 ساعت قبل از آزمایش پاپ اسمیر از رابطه جنسی خودداری کنید.
نحوه انجام تست پاپ اسمیر چگونه است؟
در این تست زنان ابتدا روی تخت مطب می خوابند به طوری که پزشک به ناحیه واژینال و رحمی آنان دسترسی داشته باشند. پزشک معمولاً در طول معاینه لگنی زنان، آزمایش پاپ اسمیر را انجام می دهد. آنها ابزاری به نام اسپکولوم را وارد واژن می کنند تا بتوانند دهانه رحم را بررسی کنند. سپس با استفاده از برس مخصوص یا کاردک از سلول های دهانه رحم نمونه برداری کرده و برای آزمایش می فرستند.
در صورت امکان، بهتر است از انجام آزمایش پاپ اسمیر در طول دوره قاعدگی خودداری کنید، به خصوص اگر جریان خون زیاد است، زیرا این امر می تواند بر نتایج آزمایش تأثیر بگذارد. با این حال، اگر فردی فقط در دوران قاعدگی شانس انجام آزمایش را داشته باشد، باز هم حضور در آن بهتر از عدم حضور است.
بعد از تست پاپ اسمیر چه اتفاقی می افتد؟
می توانید قبل از رفتن به خانه چند دقیقه استراحت داشته باشید زیرا ممکن است نمونه برداری و خراش دهانه رحم سبب مقداری خونریزی شود و شما برای لکه بینی نیاز به نوار بهداشتی داشته باشید.
اگر یکی از موارد زیر را دارید به پزشک خود اطلاع دهید:
- خون ریزی زیاد
- ترشحات بد بو از واژن
- تب یا لرز
- درد شدید شکم
نتایج آزمایش پاپ معمولاً چند روز طول می کشد.
هزینه انجام تست پاپ اسمیر چقدر است؟
هزینه این آزمایش در آزمایشگاه ها و مطب های مختلف متفاوت می باشد. هزینه بسته به اینکه کدام پزشک متخصص و با چه درجه از تخصص قرار است که برای شما این تست را انجام دهد متفاوت می شود.
اما در حالت کلی این نکته را در نظر داشته باشید که هزینه تست پاپ اسمیر چندان هم زیاد نیست و طیف گسترده ای از زنان می توانند از این روش تشخیصی بهره مند شوند.
سوالات متداول
بهترین زمان انجام تست پاپ اسمیر چه زمانی است؟
توصیه پزشکان بر این است که اولین تست پاپ اسمیر پس از ازدواج صورت گیرد و هر سال این تست تکرار شود. پس از ۳۰ سالگی نیز هر ۳ سال یکبار تست پاپ اسمیر انجام شود. پس از سن ۶۵ سالگی در صورت تشخیص پزشک متخصص این تست متوقف می شود.
آیا تست پاپ اسمیر دردناک است؟
واقعیت این است که این تست ابتدا دردی به همراه ندارد. طول مدت زمانی که این تست انجام می شود کمتر از ده دقیقه است. و به راحتی می توانید بعد از انجام تست به منزل مراجعه کنید.
آیا تست پاپ اسمیر در دروان عادت ماهیانه ممکن است؟
خیر مهم ترین نکته ای که پزشکان گوشزد می کنند این است که این تست باید خارج از دوران عادت ماهیانه باشد. زیرا که خون و سایر ترشحات مربوط به دوران عادت ماهیانه مانع از این می شود که ترشحات اصلی به درستی برداشت شود. در نتیجه آزمایش بیهوده خواهد بود.
کلام اخر
در پایان مهم ترین توصیه ای که داریم این است که برای انجام تست پاپ اسمیر به پزشکانی مراجعه کنید که می توانند با تکیه بر تجربه و مهارتی که دارند روند تشخیص موفقی را برای شما انجام دهند.در واقع زمانی که تشخیص های درستی انجام نشود نمی توان روش درمان موفقی را انتظار داشت.